Girls' Day in Science på besøg hos INCUBA

47 gymnasiepiger fra Randers Statsskole og Paderup Gymnasium var onsdag på rundtur i Navitas-bygningen. Det skete som led i den landsdækkende kampagne Girls' Day in Science, der skal gøre flere piger interesserede i naturvidenskabelige og tekniske uddannelser.

Administrerende direktør for INCUBA Mai Louise Agerskov var med til at sparke dagen i gang med en opfordring til pigerne om at vælge med både hjerte og hjerne, når de om få år står over for valget af uddannelse.

”Mit budskab er, at I overvejer de uddannelser, som I måske ikke umiddelbart tænker er noget for jer. Med en naturvidenskabelig uddannelse har I alle muligheder for at skabe jer et spændende arbejdsliv og gøre en forskel,” lød det blandt andet.

Efterfølgende fortalte kvindelige medarbejdere og studerende om uddannelserne til maskiningeniør og maskinmester. Eleverne kom blandt andet forbi Maskinmesterskolens værksteder og den 2,25 millioner kroner dyre 3D maskinrums-simulator. Efterfølgende besøgte de studenteriværksættere i Startup Factory.

Rundturen i Navitas sluttede med et oplæg fra Line Nørmark, der er ingeniør og partner i INCUBA virksomheden Transition. Hun fortalte blandt andet om, hvordan hun bruger sin uddannelse som bygningsingeniør i virksomheden, der er specialiseret i energi og indeklima.

Her lagde også en journalist fra TV2 Øst vejen forbi. Du kan se indslaget her.

Mere end beskidte hænder
Flere af gymnasieeleverne tog vel i mod dagens indspark. For tre elever fra 1.g på Paderup Gymnasium gav det f.eks. indblik i nogle af de jobmuligheder, som ligger i de naturvidenskabelige og tekniske fag.

”Nu har vi i forvejen matematik a, fysik b og kemi b, så vi er naturligt interesserede i naturvidenskab. Jeg hørte om nogle flere jobmuligheder i fremtiden og fik at se, hvad man egentlig kan uddanne sig som,” sagde Kamilla Bilde Kristiansen.

”Jeg fik et andet syn på den uddannelse her. At det ikke bare er noget med beskidte hænder. Det er i hvert fald ikke det, man lægger mest vægt på. Det kan også kan være - ja alt, som de siger,” istemte Camilla Øls Andersen og blev bakket op af Julie Worre Salling:

”Også det med at vi kan bruge vores naturvidenskabelige linje til rigtig mange ting. Alle de muligheder de har her. Det kan jo godt være, at nogen af os går i den retning, ” konstaterede hun.


Yderligere info:

I alt inviterede 22 virksomheder, science centre og tekniske gymnasier over hele landet ca. 1.000 grundskole- og gymnasiepiger indenfor.

Pressemeddelelse for Girls’ Day in Science.


Dato:
1. december 2016

Del dette