Synspunkt: Bak nye virksomheder op med effektive rammevilkår

Hvis Danmark efter israelsk forbillede skal lykkes med at fostre flere succesfulde startups, kræver det bl.a. bedre rammevilkår og et målrettet fokus i uddannelsessystemet. Det mener adm. direktør for INCUBA as Mai Louise Agerskov i et debatindlæg i Berlingske Business.

For INCUBA er formålet at skabe ideelle udviklingsbetingelser for innovative virksomheder, etablerede såvel som startups. Derfor var adm. direktør for INCUBA Mai Louise Agerskov tidligere på efteråret i Tel Aviv for at se, hvordan israelerne er lykkes med at skabe verdens bedste startup-scene efter Silicon Valley.

Flere har påpeget, at det især er et spørgsmål om den israelske iværksættermentalitet, der i høj grad bygger på udfordring af autoriteter og frækhed. Det handler dog også om meget mere. F.eks. er det vigtigt at styrke fokus på STEM (Science, Technology, Engineering and Math) i det danske uddannelsessystem. Noget som Israel satser benhårdt på.

Derudover har Israel opbygget et effektivt erhvervsfremmesystem og ydet en stor indsats for at tiltrække risikovillig kapital. Det betyder, at 85 pct. af den investerede kapital i dag tiltrækkes udefra, og at de store internationale venturekapitalister har kontorer i landet.

Danmark er et af verdens bedste lande at starte virksomhed i, men kan vi styrke vores STEM-fokus i uddannelseskæden, sikre bedre rammevilkår og tiltrække mere risikovillig kapital, er der virkelig potentiale.

Læs debatindlægget


Dato:
24. november 2016

Del dette