Unsilo modtager kapitalindsprøjtning på næsten 15 millioner kroner

Unsilo modtager kapitalindsprøjtning på næsten 15 millioner kroner

Den indiske IT-gigant Infosys har meldt ud, at den investerer 14,92 millioner kroner i den aarhusianske iværksættervirksomhed Unsilo, der har boet hos INCUBA Navitas siden begyndelsen af 2016.

Unsilo arbejder med kunstig intelligens. De anvender en kombination af maskinlæring og bearbejdning af naturligt sprog til at analysere store mængder af tekst og kan dermed forbedre farten og effektiviteten for vidensarbejdere i mange industrier. Den teknologi ser Infosys stort potentiale i.

”Vi ser Danmark som et globalt samlingssted for innovation i verdensklasse med talentfulde mennesker, et godt uddannelsessystem og en historik præget af iværksættersucces. Unsilo har bygget en imponerende, semantisk søgemaskine med best-in-class tekstintelligens, som anvendes i en række avancerede forretningsprocesser. Vi investerer i Unsilo for at bringe deres kunstige intelligens og maskinlæringsteknologi ud til vores globale kunder,” udtaler Ritika Suri, Executive Vice President & Global Head of Corporate Development & Ventures for Infosys i en pressemeddelelse.

Forhistorie i Startuplab
Unsilo blev stiftet i 2012 af Mads Rydahl og Thomas Laursen. Mads Rydahl havde inden da ledet software-teams i Silicon Valley gennem adskillige år, senest som leder af produktdesign ved Siri.com, der blev opkøbt af Apple. Thomas Laursen var inden Unsilo involveret i biometri-startuppen Swedish Biomimetics 3000, hvor han sad i INCUBA Startuplab og arbejdede på at kommercialisere en revolutionerende spray-teknologi inspireret af bombarderbillen. De to iværksættere glæder sig over partnerskabet og udsigten til at nå ud globalt.

”Ved at parre vores banebrydende teknologi med Infosys dybe kunderelationer og stærke kompetencer inden for projektlevering og go-to-market får vi en unik mulighed for at bringe vores tjenester ud til adskillelige nye industrier og ekspandere globalt langt hurtigere,” udtaler Thomas Laursen, der er CEO i Unsilo.

Hos INCUBA er vi glade og stolte over at have innovative og globalt orienterede virksomheder som Unsilo i vores forskerparker. Vores mission er netop, at virksomhederne i vores forskerparker har de bedste rammer for udvikling og skalering ud over Danmarks grænser.

Læs mere:
Unsilos hjemmeside
Pressemeddelelse

Dato:
18. november 2016

Del dette