Mediation som værktøj i konflikter i byggebranchen

Virksomheden Buhl Mediation som er bosiddende hos INCUBA Navitas har et bud på løsninger af de stadigt flere konflikter i særligt byggesager.

Konflikter er der mange af – også i byggebranchen. Senest er DOKK1 kun et år efter, at det nye kulturhus stod klar, blevet ramt af en byggeskandale. Formentligt skal 6.400 kvm MgO-plader skiftes ud. Hvem der har ansvaret for fejlen er endnu uvist.

De lange udsigter til at få løst konflikterne har fået flere i byggebranchen til at ty til alternative løsningsmetoder såsom mediation.

Mediation som levevej
Efter at have arbejdet i 10 år som henholdsvis advokat og mediator har Anne Buhl oprettet firmaet Buhl Mediation, som hjælper virksomheder med at løse konflikter ud fra mediation. Til forskel fra almindelige advokater må mediatoren ikke må tage parti, men sørger i stedet for at få alle parters interesser bragt i spil.

Anne Buhl har især beskæftiget sig med byggebranchen og fortæller: ”Konflikterne i byggesager opstår typisk ved, at der undervejs i byggeriet sker ændringer, som ikke har været del af den oprindelige aftale. Det kan skabe splid mellem parterne, som derfor går til en advokat eller en juridisk rådgiver for at finde en løsning.”

I gårsdagens udgave af Børsen kan du læse mere om Buhl Mediation. (Klik på mere info).

Fakta Buhl Mediation
Stiftet: 2014
Produkt: Buhl Mediation løser konflikter i erhvervsvirksomheder, herunder i særdeleshed i forbindelse med bygge- og anlægsproduktion. Udover at mediere sager og medvirke ved aftaleindgåelse holder Anne workshops for projektledere, bestyrelsesmedlemmer og ledere om konflikthåndtering, som en del af den daglige ledelsesopgave.
Mere info: www.buhlmediation.com

Dato:
24. august 2016

Mere info
Del dette