Enversion A/S vil gøre danskerne til det sundeste folk i verden

Billedet: Jacob Høy Berthelsen (i midten) grundlagde Enversion i 2009. I dag er der 17 medarbejdere heriblandt den analytisk ansvarlige Bo Thiesson (tv) og adm. direktør Thomas Schultz (th).
Foto: Brian Rasmussen, Fotografhuset


På sjette sal i INCUBA Navitas ligger datafirmaet Enversion A/S. Sidste år ved denne tid var der 6 medarbejdere. I dag er der 17, og der er ikke udsigt til, at væksten i firmaet er for nedadgående i nær fremtid.

De ansatte i firmaet drives i høj grad af den erklærede ambition om, at Enversion A/S vil gøre danskerne til det sundeste folk i verden. Det er en høj overlægger at sætte, men folkene bag Enversion tror på visionen. De vil det gøre ved at revolutionere brugen af anonymiserede sundhedsdata, og de er allerede rigtig godt i gang.

Danmark har verdens største datagrundlag inden for sundhed
”Der findes ingen andre lande i verden, der har et så stort, detaljeret og kontinuerligt datagrundlag inden for sundhed, som Danmark. Men dataene ligger spredt i et hav af systemer, der ikke taler sammen. Det er spild af viden, og det er spild af tid. Tænk engang hvor megen tid, lægen skal bruge på at søge oplysninger om den patient, hun sidder over for, fordi oplysningerne ligger i seks forskellige systemer. Eller hvor stor en viden om for eksempel risici ved medicinkombinationer, der ligger skjult, fordi systemer ikke taler sammen. Hos Enversion har vi vilje og viden til at arbejde for, at det skal være anderledes”, siger administrerende direktør Thomas Schultz.

Vendte hjem efter 20 år i Microsofts forskningsafdeling i USA
Metoderne Enversion bruger er bl.a. machine learning og data mining, hvor ikke mindst firmaets analytiske direktør Bo Thiesson hører til i verdenseliten. Efter 17 år i Microsofts forskningsafdeling i USA, vendte han for et par år siden hjem til en tilværelse som universitetslektor på Aalborg Universitet og til en stilling som CTO hos Enversion A/S. For kort tid siden blev han også adjungeret professor ved ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet, og det er blandt andet denne tilknytning til forskningsmiljøerne og uddannelsesinstitutionerne, Enversion A/S lægger kræfter i sideløbende med at betjene sine kunder.

Bor tæt på uddannelsesinstitutionerne for at kunne tiltrække de bedste
”Vi siger, vi vil gøre danskerne til det sundeste folk i verden. Det gør man ikke, uden man har de bedste folk i branchen. Derfor involverer vi os, der hvor de klækkes ud, nemlig i uddannelsessystemet. Det er måske lidt atypisk for en virksomhed som vores. Men det er faktisk helt okay med os at være atypiske. Det er vel egentlig noget af det, vi bryster os af, når det kommer til stykket," siger Thomas Schultz.

Kunderne hos Enversion A/S er i høj grad regionerne, men også flere kommuner. Fælles for dem er, at de generelt har brug for at få forskellige systemer med rigtig mange detaljer til at tale sammen.

Faktaboks Enversion

Stiftet: 2009 af bl.a. Jacob Høy Berthelsen.
Produkt: Enversion A/S er en IT-virksomhed, der udvikler systemer til at skabe overblik særligt inden for sundhedsområdet. Firmaet har specialiseret sig i at skabe adgang til viden om sundhed via data. Blandt andet ved hjælp af kunstig intelligens.
Mere info: www.enversion.dk eller følg os på Facebook eller LinkedIn
Dato:
10. juni 2016

Del dette