IT-virksomhed opkøbt igen, denne gang af Microsoft

Først blev den lille, men højt specialiserede IT-virksomhed, LessPainful, i 2013 købt af den ligeledes unge, men meget større amerikanske virksomhed Xamarin. Xamarin var på jagt efter de unikke testværktøjer til automatisk at teste, at mobile apps virker på alle platforme og alle typer enheder, som LessPainful havde udviklet. Dette var en naturlig udvidelse af deres produkt, der tillader udvikling af native mobile apps til alle platforme og enheder ved brug af ét programmeringssprog: C#. LessPainful blev i denne sammenhæng omdøbt til Xamarin Test Cloud.

Nu tre år senere er Xamarin vokset yderligere både globalt og i Aarhus og har i dag mere end 15.000 kunder i 120 lande, herunder mere end hundrede Fortune 500 virksomheder. I Aarhus er Xamarin vokset fra 2 til 14 medarbejdere og har bl.a. forbedret softwaren til automatisk tests af mobile apps samt udvidet antallet af mobile enheder, der er tilgængelige til test af apps fra et par hundrede til mere end 2200.

Xamarin har vokset sig så stærke og strategisk vigtige for Microsoft, at det tætte samarbejde, de i en årrække har haft med Microsoft, nu er blevet gjort eksklusivt i form af, at Microsoft har opkøbt Xamarin.

Microsoft vil have flere udviklere til windows-platformen
Microsoft har længe haft problemer med at lokke udviklere til at udvikle allerede populære mobil-apps til Windows-platforme - ikke mindst de mobile. Med købet af Xamarin kan noget af problemet formodentlig afhjælpes. For Xamarin tjener netop deres penge på et værktøj, som lader udviklere udvikle apps til både iOS, Android og Windows med den samme C# kode. Xamarin og Microsoft har samarbejdet i et stykke tid, og Xamarins software er i forvejen integreret i blandt andet Office 365 og Microsoft Azure.

Xamarins tilgang hjælper udviklere til mere effektivt at bygge mobile apps ved at gøre det muligt at dele app kode på tværs af deres iOS, Android og Windows-apps. Xamarins unikke løsning har været baggrunden for den store vækst, som Xamarin har oplevet de seneste fire år.

Microsofts vicedirektør for cloud og enterprise, Scott Guthrie, ser frem til en endnu dybere intergration af Xamarin i Microsofts univers. "Med dagens opkøb vil vi gå meget videre for at gøre vores udviklingsværktøj bedre med en dybere integration," siger Scott Guthrie.

Der er store forventninger til den fremtidige udvikling af nye verdensklasse udviklingsværktøjer og tjenester. I Aarhus forventes en kraftig vækst, idet Xamarin Test Cloud skal skalere til langt flere kunder via Microsoft. Dette gælder både ansættelser, hvor der forventes at ansættes 6-10 software udviklere i år, samt på device- og drifts-siden hvor det forventes, at der skal åbnes yderligere data-centre med mobile enheder bl.a. i USA.

Fakta Xamarin
Arhus afd.: LessPainful, der udviklede testværktøjer til apps, blev i 2013 opkøbt af Xamarin
Opkøb Microsoft: Xamarin blev i april 2016 opkøbt af Microsoft
Mere info: om Xamarin og Xamarin Test Cloud, se www.xamarin.com og www.xamarin.com/test-cloud

Dato:
25. april 2016

Del dette