INEXSO har på 8 måneder taget en fantastisk rejse fra Startup Weekend til millioninvestering

INEXSOs grundlæggere mødtes for første gang i slutningen af oktober 2015 ved Startup Weekenden i INCUBA Navitas, hvor de arbejdede på ideen om at udvikle en boks, der vil gøre alt fra nøgleudveksling til afhentning af medicin nemmere. Nu mindre end 8 måneder efter er prototypen klar, og de har fået en kapitaltilførsel på 3,5 millioner kroner fra Borean Innovation.

Har spottet et hul i markedet
Ideen har ramt et nyopstået hul i markedet, for selv om der eksisterer boksløsninger allerede, så er der fra 1. januar 2016 indført ny lovgivning for blandt andet nøgleudveksling og opbevaring af nøgler i autobranchen i både den private og offentlige sektor. ”Forskellen på Swipp-bokse, Post Danmarks-bokse og så videre og os er, at når der er en tredjeperson ind over, skal der ligge en form for valideret dokumentation for, at en forsikring gælder. Hvis der sker indbrud for eksempel. Det er der ingen af de eksisterende løsninger, der har, udover os efter den nye lovgivning trådte i kraft,” siger CEO i INEXSO Kasper Hessellund Hansen.

Boksene er nyskabende på flere måder. Når man placerer en nøgle i en boks, får modtageren en sms med en pinkode og boksens placering. Brugeroplysninger på modtageren kan valideres for eksempel gennem Airbnbs pasvalidering, og boksen kan også tage et billede af personen, således at INEXSO ikke bare lever op til dansk certificering, men også til de europæiske regler både på softwaresiden og i den fysiske konstruktion.

Først verdensmarkedet, derefter exit
Til at starte med vil de teste i Aarhus og København, hvor de har indgået en aftale med 7Eleven. Kæden skal være med til at teste konceptet for blandt andet Airbnb på bestemte lokationer. Derefter vil de skalere ud til resten af landet, Norden, Europa og så gå globalt.

”Vi har fremtidsudsigterne klar. Målet er, at den her butik skal bygges op på seks år, og så skal den sælges”, siger Kasper Hessellund Hansen.

Fakta Inexso
Startet: På Startup Weekend på INCUBA Navitas i oktober 2015
Produkt: En boks, der gør nøgleudveksling nemmere
Investorer: Borean Innovation
Mere info: www.inexso.dk
Dato:
3. juni 2016

Del dette