Helt ny måde at udnytte crowdfunding på skal booste innovation i sundhedssektoren

Nu skal det ikke kun være smarte tech startups, der kan få en god idé i gang med crowdfunding. CrowdsWhoCare er en ny national, online crowdfundingplatform med base i Aarhus, der bryder med de traditionelle beslutningsgange omkring innovationsprojekter i det offentlige. Med CrowdsWhoCare kan enkeltpersoner, offentlige institutioner, virksomheder, fonde og andre med interesse for projektet gå sammen om at støtte et projekt både med økonomiske midler og med timer. Det koster ikke noget at bruge platformen, men hvis projektet lykkes med at blive funded gennem CrowdsWhoCare, trækkes der et gebyr på 3 % ud af det samlede finansieringsbeløb til at dække udgifterne til betalingsmodulet. Alt øvrigt arbejde i regi af CrowdsWhoCare er støttet af midler fra Region Midtjylland via de to enheder MTIC og INNO-X Healthcare.

Et af de første projekter ønsker at skabe bedre information til børn med ADHD
I dag modtager de pårørende til børn med ADHD en masse information om, hvad ADHD er og hvad det har af betydning for dem og deres barn, mens der er mindre fokus på at informere barnet, hvilket gør, at barnet til tider kan føle sig overset og dårligt informeret. Et af de første projekter, der er blevet lagt op på CrowdsWhoCare er et projekt, der skal udvikle og producere informationsmateriale til børn med ADHD. En måned før udløb af crowdfundingperioden er der givet tilsagn om 80.000 kr i støtte fra 3 støttere.
Startet:
Juni 2015 af MTIC og INNO-X med støtte fra Region Midt

Indhold:
Ny national, online crowdfundingplatform, der gør det muligt for enkeltpersoner, offentlige institutioner, virksomheder, fonde og andre med interesse for projektet at gå sammen om at støtte et projekt med økonomiske midler og timer
Mere info
Del dette