Vattenfall køber det innovative elselskab Vindstød

Vindstød.dk er kåret til at have de laveste elpriser i Danmark. Det bliver nu med med en af Europas største producenter af el, svenske Vattenfall, i ryggen. Den store energikoncern har netop købt majoriteten i det danske elselskab, der er en del af INCUBAs cleantech-klynge på Navitas, hvorfra de leverer billig vindmøllestrøm ved hjælp af en nyskabende IT-platform.

Med en formel bestående af 2.500 vindmøller og et innovativt, cloud-baseret IT-system har elselskabet Vindstød.dk leveret billig og bæredygtig strøm til private husstande i Danmark siden 2012.

”Vi har hjulpet tusindvis af danskere til at få en lavere elregning. Men der er fortsat mange, der betaler for meget uden at vide det, fordi de aldrig har skiftet elselskab”, fortæller Morten Nissen Nielsen, der har grundlagt firmaet.

Det har vakt interessen hos det statsejede, svenske elselskab Vattenfall. Købet er et led i selskabets strategi om at være førende inden for bæredygtig produktion og innovative energiløsninger.

"Med købet af Vindstød.dk kan vi nu levere billig, bæredygtig energi til danske husstande. Vindstød.dk er et succesfuldt, omkostningseffektivt elselskab - et logisk valg for Vattenfall, der netop i disse år investerer massivt i at udbygge vindkraft i Danmark både til lands og på havet. Vindstød.dk's forretning bygger på en IT-platform, der gør det let og billigt at skalere op til betydeligt flere kunder. Det satser vi stærkt på at gøre brug af de kommende år," siger landechef Ole Bigum Nielsen fra Vattenfall.

Bliver boende i Aarhus
Morten Nissen Nielsen fortsætter efter opkøbet som adm. direktør for selskabets fem medarbejdere, som alle bliver siddende hos INCUBA Navitas. Vindstød.dk var tidligere en del af INCUBA Katrinebjerg men flyttede, da cleantech-klyngen åbnede i 2014.

”For os giver det nogle fantastiske muligheder at være en del af et virksomhedsmiljø som INCUBAs med så mange innovative virksomheder. Mulighederne for netværk og vidensdeling har sikret os de ideelle vækstbetingelser. Der er i det hele taget et meget inspirerende miljø i INCUBA,” siger Morten Nissen Nielsen.

Opkøbet kommer ifølge stifteren kun til at betyde en begrænset vækst på medarbejdersiden. Forretningen i Vindstød.dk er nemlig baseret på en IT-platform i datterselskabet EnergyCodes.dk, som skalerer uden voldsom vækst i bemandingen.

Fakta om Vindstød.dk:
Vindstød.dk er baseret 100% på strøm fra vindmøller i Danmark. Vindstød.dk er kåret til det billigste energiselskab i Danmark, læs om kåringen af Vindstød.

Med opkøbet kommer Vattenfall til at eje 70 procent af selskabet.

Læs mere på https://www.vindstoed.dk/
Læs også artiklen Vattenfall køber Vindstød på Energiwatch.dk

Dato:
7. december 2016

Del dette