Udenrigsminister Anders Samuelsen på besøg i INCUBA

En delegation med udenrigsminister Anders Samuelsen i spidsen besøgte mandag INCUBA Navitas for at møde en række internationalt orienterede startups som led i Udenrigsministeriets arbejde med at understøtte "born globals".

Hvordan skaber vi grundlaget for, at Danmark kan fostre flere internationale vækstvirksomheder?

Det spørgsmål lå bag dagens dagsorden, da udenrigsminister Anders Samuelsen og en mindre delegation mandag d. 14. august gæstede INCUBA Navitas for at høre om miljøet i INCUBA og møde en række innovative startups.

Delegationen, der også inkluderede chef for Invest in Denmark Sten Hommel, ville bl.a. undersøge, hvordan Udenrigsministeriet og Eksportrådet, herunder innovationscentrene og Invest in Denmark, bedst understøtter danske iværksættervirksomheder med internationalt vækstpotentiale.

Udenrigsministeren og hans følge blev modtaget af administrerende direktør i INCUBA Mai Louise Agerskov, som præsenterede INCUBA og ledte det efterfølgende møde. Her gav Lasse Chor en status på det østjyske startupmiljø og community-tiltaget #AARSOME, inden fem udvalgte virksomheder præsenterede deres produkter og visioner.

De deltagende virksomheder var UNSILO, SWAPSAFE, Pond, BioXpedia og SEPIOR. Fælles for dem alle gælder, at de i høj grad orienterer sig mod udlandet. Eksempelvis opererer UNSILO, der i 2016 hentede en investering på 14,9 mio. kroner fra Indiske Infosys via Invest in Denmark, udelukkende uden for Danmarks grænser med deres tekstanalyseteknologi, mens SEPIOR fokuserer på det nordamerikanske marked med et avanceret krypteringsværktøj til cloudtjenester.

Udenrigsministeriet arbejder med at understøtte danske virksomheder og startups muligheder i udlandet via en række tiltag. Læs mere:

  • Innovation Centre Denmark (international brobygning via syv innovationscentre i storbyer verden rundt)
  • Eksportrådet (herunder den nationale investeringsfremmeorganisation Invest in Denmark)
  • Scaleit (særligt program under Innovation Center Denmark i Silicon Valley)

Dato:
15. august 2017

Del dette