Nyt blockchain-netværk samler videnskabeligt dream team i Aarhus

Erhvervsmanden Lars Seier har søsat udviklingen af et nyt blockchain-netværk, der koster et trecifret millionbeløb at udvikle. Projektet trækker på nogle af verdens førende kryptografer fra Aarhus Universitet og har derfor åbnet en udviklingsafdeling i INCUBA Katrinebjerg.

Tekst: Christian Bjerggaard Jørgensen


I godt et år har et hold på 30 programmører, forskere og forretningsfolk i Aarhus, London, Marbella og Zug arbejdet på at skabe et nyt, globalt blockchain-netværk døbt Concordium.


Lars Seier Christensen står i spidsen for projektet, der har en ambition om at gøre blockchain-teknologien mainstream ved at udvikle et globalt, decentraliseret, offentligt tilgængeligt og fuldt sikret logging netværk, som virksomheder og organisationer kan anvende til stort set alle typer af transaktioner.


Første version af Concordium vil efter planen kunne lanceres i 2020, men allerede i 2019 går en betaversion af netværket i luften.


Kryptografisk dream team

Det videnskabelige team bag Concordium tæller en række ledende kryptografer og matematikere fra Aarhus Universitet, der i mange år har tilhørt den absolutte verdenselite inden for kryptografi.


En af dem er den anerkendte professor Ivan Damgård, der i 2015 modtog den prestigefyldte RSA Award for Excellence in the Field of Mathematics og desuden er co-founder af blandt andet Sepior og Partisia, der er en del af miljøet i INCUBA.


Concordium har derfor valgt at placere en udviklingsafdeling i INCUBA Katrinebjerg ved siden af Institut for Datalogi, hvor det videnskabelige team skal arbejde med implementering af en såkaldt proof-of-stake consensus-protokol og diverse krytografiske mekanismer, som anvendes i Concordiums blockchain, fortæller CTO Mateusz Tilewski.


Om Concordium

Etablering: Concordium er stiftet af Lars Seier Christensen og har pt. fire europæiske kontorer. Projektet har desuden tilknyttet et advisory board med blandt andre Anders Fogh Rasmussen, tidligere statsminister og generalsekretær i Nato, Lone Fønss Schrøder, næstformand i Volvo og Hans Ole Jochumsen, tidligere chef for Nasdaq i New York.

Produkt: Blockchain-netværk der udvikles med henblik på at kunne anvendes af banker, store virksomheder og offentlige virksomheder, fx er brugerne ikke anonyme.

Læs mere: www.concordium.com

Dato:
5. november 2018

Del dette