Numea: Startup skal finansiere udvikling af drømmeprojekt

Mikkel Nørgaard og Mikkel Sommer Lauridsen har sammen stiftet udviklingsvirksomheden Numea. Håbet er, at den nye forretning på sigt kan finansiere videreudviklingen af en webservice til dagligvarehandel, som de sammen med en tredje mand har arbejdet på i otte måneder.

Af Christian B. Jørgensen

Opstartsvirksomheden Numea er det nyeste medlem af INCUBA StartupLab. Med speciale i værktøjet React udvikler de to stiftere applikationer til web og mobil fra kontoret på Katrinebjerg. Her mødte vi Mikkel Sommer Lauridsen, der foruden en bachelor i erhvervsøkonomi har rodet med hjemmesider siden han var 13 år gammel.

Hvor kender I hinanden fra?

Vi kender hinanden igennem vores fælles ven Anders Junget Christensen og fandt en fælles interesse for app-udvikling. Vi supplerer hinanden ret godt. Jeg tænker mere brugerorienteret, som man skal i UX-design, mens Mikkel er rigtig god til at indtænke skalerbarhed og udvidelsesmuligheder i systemerne.

Hvorfor har I stiftet Numea?

Sammen med Anders, der er webudvikler, har vi i otte måneder været i gang med udviklingen af en webservice kaldet Samrito, som vi mener kan revolutionere markedet for dagligvarer. Udsigterne til, at det kunne finansiere en lille løn til os hver, var imidlertid for lange. Derfor har vi valgt at gå efter at skabe en udviklingsvirksomhed, som vi håber på sigt kan skabe en base for os til videreudviklingen af vores egen webservice.

Hvad går Samrito ud på?

Samrito er en nem måde at handle dagligvarer på nettet, hvor vi hjælper med at strukturere dine indkøb hos forskellige online supermarkeder som Coop MAD og Nemlig.com. Du kan bl.a. sammenligne priser på varer og oprette indkøbslister og opskrifter og få varerne i kurven automatisk.

Under udviklingen af Samrito har vi arbejdet med de teknologier, som vi mener skaber det bedste grundlag for skalerbare applikationer. Mikkel er med helt fremme på de nyeste teknologier inden for Microsofts .NET Framework, mens jeg selv har specialiseret mig i udvikling af projekter i Facebooks React og React Native, som er den bærende teknologi i vores frontend-udvikling i Numea.

Hvad er fordelene ved React?

Det giver bl.a. mulighed for at udvikle applikationer sideløbende til både iOS og Android uden at gå glip af funktionalitet, som indgår i operativsystemernes egne udviklingsplatforme. React blev introduceret som et JavaScript library, der havde til hensigt at ændre måden, vi opbygger vores applikationer på. Det har hidtil været et udbredt problem, når en applikation bliver for omfattende, at koden har tendens til at blive kompleks og uforudsigelig. Med React kan vi bl.a. strukturere vores kode i mindre ’components’, som kan genanvendes, hvilket skaber et langt mere forudsigeligt mønster, der samtidig gør det lettere for andre programmører at læse og forstå koden. Den tilgang skaber uden tvivl en øget sikkerhed for, at applikationen virker efter hensigten og er mere pålidelig. Den lavere kompleksitet er altså med til at skabe en mere effektiv og skalerbar udvikling.

Hvorfor har I valgt at sidde et sted som StartupLab?

Fordi det er et fedt miljø med både iværksættere og veletablerede virksomheder. Prisen for så gode kontorfaciliteter og omgivelser er fair, og Katrinebjerg ligger i øvrigt perfekt for os. Vi har været imponerede over, hvor imødekommende folk er. Vi har haft rigtig god sparring, og er blevet introduceret for en flok mennesker, som kan hjælpe os videre på de områder, hvor vi ikke er så stærke.

Hvad er jeres største udfordring lige nu?


Vores udfordring lige nu er at skabe en fast, solid kundebase, hvilket kræver, at vi skal ud og sælge os selv gang på gang. Vi er mere udviklere, end vi er sælgere.Fakta om Numea
Etablering: Stiftet maj 2017. Mikkel Nørgaard er uddannet webintegrator og datatekniker med speciale i infrastruktur og har arbejdet hos ProOffice i 7 år. Mikkel Sommer Lauridsen er bachelor i erhvervsøkonomi, selvlært JavaScript-udvikler og har arbejdet med UX-design, frontend-udvikling og online markedsføring hos AAHB i 2 år.
Service: Applikationsudvikling til web, IOS og Android med speciale i React og React Native.
Læs mere: www.numea.dk

Dato:
12. juni 2017

Del dette