Medtec-duo klar med ny opfindelse efter millionsalg i 2017

INCUBA Skejby: I 2017 solgte Niels Katballe og Peter Heydorn det kirurgiske instrument KatGuide for et større millionbeløb. Nu er makkerparret på vej med en ny opfindelse til kikkertundersøgelser.

Tekst: Christian Bjerggaard Jørgensen
Foto: Andreas Bang Kirkegaard


Gennem virksomheden Pleuratech lykkedes det sidste år overlæge Niels Katballe og ingeniør Peter Heydorn at indgå en licensaftale på et tocifret millionbeløb med det amerikanske medicoselskab Merit Medical Systems. Sammen havde de udviklet instrumentet KatGuide, der hjælper lungekirurger med placere lungedræn mere præcist.

Nu er de klar med endnu en nyskabelse. Den har fået navnet KatScope og er ligesom KatGuide baseret på Niels Katballes egne erfaringer fra arbejdet som kirurg. Det drejer sig om et engangsskop til kikkertundersøgelser af lungehulen og bughulen.

KatScope er udstyret med et håndtag, der gør det nemt og præcist at dirigere rundt. Samtidig er det omkostningseffektive engangsskop med til at spare hospitalerne for tidskrævende rengøringsprocedurer og minimerer risikoen for kontamination og infektioner.

Engangsskopet er forankret i det nystiftede selskab SurgeryTech. Ligesom med KatGuide planlægger makkerparret ikke at producere instrumentet selv, men leder efter partnere/købere i industrien, der kan tage produktet til markedet.

Læs også: Pleuratech indgår millionaftale med globalt medicoselskab

Opskriften bag
Niels Katballe og Peter Heydorn er gamle venner og har arbejdet sammen siden 2010 ud fra en idé om, at hvis man sammensætter personlige og faglige kompetencer inden for en veldefineret ramme, sker der noget.

”Jeg sagde til Niels: ’Kom et med et konkret problem fra din hverdag. Så finder vi en løsning,'" fortæller Peter Heydorn.

"Så opstår der en proces, hvor mine udviklingskompetencer som ingeniør og Niels’ lægefaglige kompetencer bringes i spil på en veldefineret bane. Sådan opstod idéen til KatGuide og nu KatScope.”

Læs længere interview hos MedWatch.

Om SurgeryTech
Etablering: SurgeryTech er stiftet af overlæge Niels Katballe og Ingeniør Peter Heydorn i 2018. Virksomheden er en del af sundhedsklyngen i INCUBA Skejby.
Produkt: Et engangsskop til kikkertundersøgelser af lungehulen og bughulen.
Læs mere: www.surgerytech.dk
Dato:
18. december 2018

Del dette