IT-studerende på jobcrawl blandt INCUBA-virksomheder

Studerende fra Datalogi og IT var tirsdag på rundtur i INCUBA Katrinebjerg for at netværke med IT-virksomheder på udkig efter studentertalenter og fremtidige medarbejdere.

Tirsdag løb anden installation af studenterjobcrawl af stablen - et arrangement, der giver studerende fra IT-uddannelserne på Katrinebjerg mulighed for at møde potentielle arbejdsgivere blandt IT-virksomhederne i INCUBA.

Fokus var denne gang studieretninger med vægt på backend-programmering. I alt 11 studerende fra Datalogi og IT besøgte Retail Disruption, Bankdata, Strongminds, Scada Minds og Webbook.

På Katrinebjerg er virksomhederne nabo til bl.a. Institut for Datalogi, der i 2017 har udklækket 73 kandidater i Datalogi og IT og optaget 208 nye bachelorstuderende.

Positive tilbagemeldinger
"Jeg er førsteårsstuderende på datalogi, så jeg er her bl.a. for at få øjnene op for forskellige muligheder og finde inspiration til fremtidige retninger at gå i,” lød det fra datalogistuderende Beatrice Nyhus:

"Jeg har talt med en masse folk og hørt om nogle spændende nye teknologier, f.eks. Billetten (Webbook, red.) der er ved at udvikle VR i forbindelse med bestilling og køb af billetter. Og generelt har jeg set de forskellige tilgange, som virksomheder har, hvor nogle er mere konservative i forhold til udvikling, mens andre har mere afslappede arbejdsgange."

Samme oplevelse havde Jacob Fjerbæk fra andet år på datalogi, der leder efter et studiejob, hvor han kan kombinere praksis med teori:

"Jeg har mødt nogle meget forskellige virksomheder, både i forhold til hvad de laver, og hvad de lægger vægt på. Jeg kan sagtens forestille mig at kontakte nogle af dem efterfølgende."

Vigtigt at være til stede i studiemiljøet
De studerende er efterspurgte i en IT-branche, der tørster efter programmeringskompetencer.

”Vi stræber hele tiden på at tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere. I den forbindelse er det helt centralt for os at være en integreret del af studiemiljøet her i Aarhus. Vi har stor glæde og succes med både at ansætte nyuddannede, men også studerende i studierelevant arbejde hos os,” siger Mogens Sørensen, afdelingsleder i Bankdata, der har en udviklingsafdeling i INCUBA Katrinebjerg.

Det samme gælder den mindre virksomhed Retail Disruption, der skal i gang med at udvikle en ny ambitiøs platform for en kunde.

"Vi skal vækste og skal derfor finde nye folk, men det handler også om, at vi som virksomhed gerne vil hjælpe ved at give de studerende en mulighed for at få relevant erfaring,” siger creative director og partner Søren Just Skjelbo.

”For os er det også interessant at få unge mennesker ind, fordi de ofte kommer med et helt andet syn på teknologien og kan bidrage med nye og kreative tanker. Det er med til at udvikle os, samtidig med at vi kan udvikle dem.”

Studenterjobcrawl arrangeres i samarbejde mellem INCUBA og studenterforeningerne SOFA og DSAU, der repræsenterer henholdsvis IT og Datalogi

Dato:
10. oktober 2017

Del dette