Investor Fight Club leder efter mere end den gode forretning

Investor Fight Club er navnet på en Aarhus-baseret investeringsklub. Tillid og fortrolighed er vigtige parametre for medlemmerne, der investerer på egne veje og forsøger at give noget tilbage til det miljø, de selv er rundet af.

I november pitchede den lokale iværksættervirksomhed Ceptu deres app til satellitovervågning af marker for et panel fra Investor Fight Club. I december underskrev de en aftale på over en million kr., der skal bruges til skalering af den digitale løsning.

”Det var meget stille og roligt. Vi brugte 10-15 minutter på at levere vores pitch, hvorefter der var spørgsmål. Man forestiller sig nogle gange, at investorer er meget skræmmende, men de var noget af det flinkeste, vi har mødt,” fortæller CEO John Smedegaard, der til dagligt sidder i HatchIT Lab på Katrinebjerg.

Forløbet er kendetegnende for Investor Fight Club, fortæller den ene bagmand Finn Støy, der har en lang karriere i IT-branchen bag sig. De ca. 25 medlemmer er alle aktive investorer, som investerer egne penge på egne veje. Det er med til at skabe en kort beslutningsproces til gavn for iværksætterne.

Løfter iværksættermiljøet
Sammen med bl.a. Lasse Chor har han samlet netværket af erfarne forretningsfolk, hvoraf flere har tjent deres penge ved at stifte, udvikle og sælge teknologivirksomheder. Medlemmerne har alle købt ind på fire overordnede kriterier.

”Vi skal selvfølgelig lave forretning, men vi skal også prøve at løfte det iværksættermiljø, vi selv kommer fra og er aktive repræsentanter for,” siger Lasse Chor, der selv har stiftet flere virksomheder.

”Derudover skal vi lære noget og udvikle vores faglige kompetencer samt kunne bruge det som et socialt netværk, hvor folk møder ligesindede og finder relationer i andre sammenhænge.”

Mange af medlemmerne kender hinanden i forvejen, og tætheden i gruppen er med til at opbygge en fortrolighed og tillid, der gør det muligt at samles om andet end det finansielle afkast. F.eks. at støtte det aarhusianske iværksættermiljø med både tid og kapital.

Investorer forener kræfter
Investor Fight Club danner typisk investeringskonsortier, hvor adskillige investorer forener deres kompetencer for at understøtte fremdriften i en virksomhed. Det er også tilfældet i Ceptu, hvor seks investorer gik sammen.

”Selvom de er silent partners, trækker vi rigtig meget på investorernes kompetencer. Vi er dagligt i kontakt med vores lead investor, som kender de andre godt og ved, hvem der er gode til hvad,” siger John Smedegaard.

Investor Fight Clubs seneste investering er den sociale startup LinkAiders. I alt ni investorer er gået sammen om at investere i virksomheden, der har udviklet et kommunikationsværktøj til katastrofesituationer.

Hvad leder de efter?
Investor Fight Club investerer primært i IT og tech-startups. Finn Støy oplister de fire vigtigste kriterier, som medlemmerne vurderer en præsentation ud fra:

  • Rammer de et klart problem eller behov i markedet?
  • Har personen eller teamet kompetencerne til at løfte og køre det i mål? Har de den vildskab og power, der skal til for at eksekvere ideen? Supplerer teamet hinanden? Har de brede kompetencer?
  • Er det skalerbart? Digitalt, internationalt etc.
  • Hvor godt er ideen beskyttet? Er der patenter/IP-rettigheder eller er teknologien så kompleks, at virksomheden altid vil have et forspring, hvis andre prøver at efterligne?


Om Investor Fight Club
  • Investeringsklub stiftet i 2014 på initiativ af Lasse Chor, Finn Støy, Thomas Knudsen og Martin Møller. Har ca. 25 medlemmer i alt, primært fra Aarhus-området.
  • Afholder seks årlige pitchmøder med ca. tre startups per gang. Modtager årligt omkring 100 ansøgninger og udvælger de bedste cases til pitch.
  • Investor Fight Club har indtil videre investeret i fem startups, oftest på et tidligt seed-stadie.
  • Lasse Chor og Finn Støy holder begge til på INCUBA Navitas, hvor folk er velkomne til at stikke hovedet ind, hvis Investor Fight Club kunne være relevant for dem.


Læs mere på
www.investorfightclub.dk
www.fieldsenseapp.com


Del dette