Inexso fra StartupLab underskriver global aftale med Airbnb og henter millioner

Efter halvandet års forhandlinger underskrev Inexso i sidste uge en vigtig strategisk aftale med Airbnb. Samtidig har virksomheden netop modtaget 2,45 mio. investeringskroner. Nu skal der ekspanderes kraftigt, fortæller stifter Kasper Hessellund Hansen.

Der er ofte mange detaljer, der skal falde i hak, før en stor forretningsaftale kan underskrives. Således også for Inexso, der udvikler intelligente bokse til nøgleudveksling. De har siden stiftelsen i 2015 ligget i forhandlinger med Airbnb.

”Jeg startede dialogen med dem lige efter Startup Weekend i november 2015, men det var først, da vi kunne demonstrere vores færdige produkt i marts, at det begyndte at tage fart. Vi mødtes igen med dem i sidste uge og kunne præsentere produktets EU-certificering. Om aftenen forhandlede vi de sidste kontraktforhold, og så skrev vi under morgenen efter,” fortæller CEO Kasper Hessellund Hansen.

I april modtog Inexso en længe ventet forsikringsgodkendelse af deres udendørs selvbetjeningsboks til nøgleudveksling kaldet Safetybox. Det er den første løsning af sin art i Europa, der lever op til nyeste europæiske sikkerhedsstandarder fra 2016.

”Det var med til at give det sidste skub til aftalen med Airbnb,” siger Kasper Hessellund Hansen.

En unik position
Det nye samarbejde indebærer udrulningen af en infrastruktur af nøglebokse på strategiske lokationer i byer verden rundt, eksempelvis banegårde, busterminaler, metrostationer og lufthavne.

Den endelige ekspansionsplan er ikke på plads endnu, men går alt vel, har det samlede projekt et globalt potentiale på op imod 600.000 bokse over en kort årrække. Satellitafdelinger i de enkelte lande skal stå for udrulningen af nøglebokse, som allerede er påbegyndt i Skandinavien. I april åbnede Inexso et satellitkontor i Spanien til håndtering af det sydeuropæiske marked – det største i Europa inden for nøgleudvekslinger.

Det kommende år kommer til at byde på kraftig skalering på medarbejdersiden, fortæller Kasper Hessellund Hansen, der ikke lægger skjul på sin tilfredshed med det nye samarbejde.

”Det er en meget, meget, meget vigtig milestone for os at nå. Det sætter os i en unik position i forhold til de mange forskellige services derude, som prøver at opnå det samme,” siger stifteren, der også kan glæde sig over en anden nyhed.

Inexso har netop modtaget en investering på 2,45 millioner kroner fra den eksisterende investorkreds repræsenteret af Borean Innovation A/S samt enkelte business angels, der indtræder i ledelsen og bestyrelsen for at bidrage til den fremtidige udvikling og kommercielle lancering af produkter og services fra INEXSO. Inexso modtog sidste år en investering på 3,5 millioner kroner fra Borean Innovation.

Fakta
Etablering: Inexso blev stiftet under Startup Weekend på INCUBA Navitas i oktober 2015. Inexso beskæftiger i dag fire fuldtidsmedarbejdere med kontor på INCUBA Navitas.
Produkt: Swapbox og Safetybox til udveksling af nøgler. Safetybox er Europas første udendørs selvbetjeningsboks til gentagne nøgle ind- og udleveringer med den dertilhørende certificering og godkendelse.
Læs mere: www.Inexso.dk

Dato:
9. maj 2017

Del dette