Kom til indvielse af Snedkeriet på INCUBA Katrinebjerg

Fredag den 21. april åbnes dørene til Katrinebjergs nye, åbne bymiljø i bydelens gamle snedkeri. Kom forbi til en gratis fadøl og mød andre it-entusiaster.

Aktørerne på Katrinebjerg og Innovation i Aarhus er gået sammen om at eksperimentere med nye måder at engagere og trække medarbejdere, studerende, beboere og andre lokale fra Katrinebjerg ud i byrummet. Første etape er åbningen af et åbent, kreativt bymiljø i det gamle snedkeri ved INCUBA Katrinebjerg.

Det sker fredag den 21. april kl. 15.00-17.30 og alle er velkomne til at kigge forbi. Du kan blandt andet.:

  • Drikke en gratis fadøl
  • Høre oplæg fra nogle af Katrinebjergs IT-specialister inden for digital byfornyelse og virtual reality
  • Netværke med andre IT-folk
  • Møde den tidligere snedker og høre historier fra det ”gamle” Katrinebjerg.

Tilmeld dig på Internet Week Denmarks hjemmeside.

Grobund for stærkere fællesskab

IT-byen på Katrinebjerg har gennem 20 år været et af Danmarks mest dynamiske IT-innovationsmiljøer i krydsfeltet mellem forskning, erhverv og innovation. I dag er det hjemsted for omkring 350 ansatte, 2500 studerende og omkring 20.000 it-beskæftigede inden for en radius af 10 kilometer.

Med indvielsen af det gamle snedkeri er håbet at skabe grobund for et endnu stærkere fællesskab i bydelen, som rummer få offentlige mødesteder. Foruden det gamle snedkeri etableres et grønt areal på gruspladsen over for INCUBA Katrinebjerg, der ejes af FEAS. Design og udførelse varetages af arkitektur- og designbureauet USE, som ligeledes har opført det nye museum ved INCUBA Skejby.

”Vi vil skabe offentlige rum og arealer, som alle på Katrinebjerg kan bruge. Det gør vi ved at forvandle den tomme grusplads på hjørnet af Helsingforsgade og Finlandsgade til et sted for hele kvarteret ved at plante noget rå natur samt etablere el og vand. Samtidig aktiverer vi det gamle snedkeri ved at rydde op, male og åbne dørene for lokale institutioner, foreninger og medarbejdere i området, som kan flytte deres åbne, IT-relaterede aktiviteter ind i et neutralt space,” fortæller direktør i USE, Ari Marteinsson.

Bonusinfo: I overdragelsen af snedkeriet opdagede teamet fra USE, at den tidligere ejer har fodret en vild kat, som jævnligt finder vej til bygningen for føde. Katten er tænkt ind i det nye fællesareal som et projekt for hele området, der skal sørge for, at den får mad. Om heldet vil, dukker den op på fredag og hilser på.

Læs mere på Internet Week Denmarks hjemmeside.
Dato:
19. april 2017

Del dette