Indretningsprojekt skal styrke samarbejde mellem virksomheder

Aktivitetsbaseret indretning, digitale nomader og coworking er varme emner, når talen falder på fremtidens arbejdsliv og arbejdspladser. Et nyt, stort indretningsprojekt skal understøtte fællesskabet i INCUBA.

Sidste år åbnede verdens største startup-campus Station F i et gammelt jernbanedepot i Paris med plads til 1.000 startups, 3.000 skriveborde, makerlab, bjerge af sækkestole, restauranter og skulpturer af Jeff Koons og Ai Weiwei. Mindre kan også gøre det.

INCUBA er en forskerpark, der lige nu rummer 200 virksomheder fordelt i tre huse. For mindre teknologivirksomheder og startups er forskerparker en genial mulighed for at arbejde i attraktive og fleksible rammer, udnytte nabovirksomhedernes kompetencer og erfaringer og stadig have sit eget kontor.

Sidste år søsatte INCUBA et stort indretningsprojekt, som skal gøre det endnu mere attraktivt at drive virksomhed i et af forskerparkens tre huse og understøtte de miljøer og rum, der danner samarbejder mellem virksomhederne i dagligdagen.

"Vi ville gerne give vores tre huse et samlet løft, så de nyindrettede fællesområder i endnu højere grad vægter behovet for at netværke på tværs af virksomhederne, men også giver den enkelte virksomhed mulighed for fleksible arbejds- og mødestationer, siger Mai Louise Agerskov, adm. direktør i INCUBA.

Første etape klar på Katrinebjerg
Indretningsprojektet gennemføres i samarbejde med design- og indretningsbureauet Artspot med vægt på optimal udnyttelse af arkitekturen og fællesområderne på tværs af INCUBAs tre lokationer.

Her får virksomhederne adgang til et varieret miljø med flere nye muligheder for at holde uformelle møder, netværke, fordybe sig i arbejdsopgaver eller bare hænge ud.

”Vi gav Artspot den opgave, at indretningen skulle udnytte vores fællesområder endnu bedre end tidligere. Eksempelvis er kantinen på Katrinebjerg tænkt, så den både kan rumme forskellige spisesituationer og frokostmøder, men også kan udnyttes til arrangementer af forskellige karakterer; workshop, foredrag, seminarer eller receptioner, siger Mai Louise Agerskov.

Første fase er netop afsluttet på INCUBA Katrinebjerg (se billede ovenfor). De øvrige huse følger senere.

Læs mere om mulighederne for at blive en del af INCUBA

Dato:
28. februar 2018

Del dette