Digital Revisor henter millioninvestering og vigtig godkendelse

Digital Revisor fra INCUBA StartupLab tager endnu et skridt op ad stigen med ny millioninvestering fra Borean Innovation og grønt lys fra SKAT. Næste stop er SMV-markedet, fortæller stifter Niels Dahl.

Af Christian Bjerggaard Jørgensen

Siden efteråret har Digital Revisor været i dialog med innovationsmiljøet Borean innovation. Det har nu mundet ud i en investering på 3,5 millioner kroner, der skal tage virksomheden til næste niveau.

”Iværksætteren Niels Dahl er meget målbevidst, og hans store erfaring i spændingsfeltet mellem revisorfaget og softwareudvikling giver en god baggrund for Digital Revisor. Det er en branche, hvor de digitale muligheder kan udnyttes langt bedre, og vi ser et internationalt potentiale i virksomheden, som vi glæder os til at være med til at udvikle”, siger Thor Jespersen, direktør hos BOREAN Innovation.

Læs mere: Startup-virksomhed vil erstatte den personlige revisor

Niels Dahl har tidligere arbejdet på lederniveau med udvikling af software til revisionsbranchen. Han stiftede Digital Revisor i 2016, da han spottede et marked for selvbetjening.

”Revisorerne fordyber sig oftest i deres høje faglighed og beder om flere nichetilføjelser til deres fagsystemer”, fortæller han.

"De beder ikke deres softwareleverandør om at udvikle digital selvbetjening, som følger den øvrige digitale udvikling i andre brancher. Derfor var det som leverandør svært at få lov til at udvikle branchen, og når man har en iværksætter i sig, kan det godt blive frustrerende.”

Grønt lys fra SKAT
Oveni millionindsprøjtningen har SKAT godkendt Digital Revisor som professionel rådgiver med tilladelse til at indrapportere selvangivelsestal.

Med godkendelsen kan brugere af den digitale platform indberette automatisk, og det skal være med til at danne grundlag for virksomhedens næste store skridt - udviklingen af en selvbetjeningsløsning til personligt ejede virksomheder samt små og mellemstore selskaber.

Her kan virksomheder selv skabe deres årsrapporter og indberette direkte til SKAT og Erhvervsstyrelsen gennem Digital Revisor. I praksis betyder det, at bogholderiet kan overtage revisorleddet.

Lovstof for lægmand
Digital Revisor gik i luften med de første betalende kunder tilbage i februar. Virksomheden har tidligere lanceret selvbetjeningsløsninger målrettet private solcelleejere og boligudlejere bygget op omkring en femtrinsguide, der gør lovstoffet letforståeligt.

Den nye kapitaltilførsel sikrer, at virksomheden bliver fem fuldtidsmedarbejdere i to år foruden praktikanter og studentermedhjælpere. Det betyder blandt andet, at Digital Revisor er på jagt efter en CTO.

Om Digital Revisor
Etablering: Digital Revisor blev stiftet i marts 2016 af Niels Dahl og beskæftiger i dag 5 medarbejdere. Virksomheden har siden stiftelsen været en del af INCUBA StartupLab på Katrinebjerg.
Produkt: En platform, der sætter private og erhvervsdrivende i stand til selv at skabe deres årsrapport og indberette tal til selvangivelsen.
Læs mere: www.digitalrevisor.nu

Dato:
22. juni 2017

Del dette