Brobygningsprojekt skal hjælpe danske startups ind på det tyske marked

Et samarbejde mellem INCUBA og PwC Kiel/Hamburg skal hjælpe danske startups med at få en fod ind på det tyske marked - og omvendt.

I sommer sendte INCUBA en delegation af mentorer og iværksættere afsted til den nordtyske startup-festival Waterkant i Kiel, der samler startups, større virksomheder, investorer, studerende og creators.

Nabolandet mod syd udgør i mange tilfælde et særdeles attraktivt marked for danske virksomheder på grund af sit enorme marked, den geografiske nærhed og kulturelle lighed. Det gælder også startups, for hvem der kan ligge stort potentiale i fx at blive underleverandør til etablerede virksomheder.

Som en udløber af deltagelsen på Waterkant Festival har INCUBA arbejdet på at skabe længerevarende samarbejder, der kan give forskerparkens virksomheder en hjælpende hånd med at få en fod ind i Tyskland.

Udveksling af startup-cases

I september var Cristoph Hass og Moritz Knebusch fra PwC's NextLevel startup-initiativ på besøg i Aarhus. NextLevel-initiativet har ikke bare til formål at assistere med økonomisk og juridisk forretningsrådgivning, men arbejder også for at etablere forbindelse mellem startups og corporates og skabe markedsadgang.

I øjeblikket afprøves et samarbejde mellem INCUBA og PwC Kiel/Hamburg til gavn for både danske og tyske startups, der ser potentiale i de respektive markeder.

"Vi har sendt den første case fra vores miljø afsted og fået henvendelse fra en tysk startup, der leder efter danske samarbejdspartnere," fortæller Arne Vesterdal, direktør i INCUBA, der tidligere på efteråret var i Kiel for at besøge startupmiljøet.


Dato:
1. november 2018

Del dette