Er den røde bøf snart dømt ude og hvad er fremtidens fødevarer? Denne Science to Business retter blikket mod de nye former for fødevarer, der vinder indpas i supermarkederne. Det er fødevarer, der både slår på sundhed og samtidig er med til at sikre et lavere klimaaftryk.

Emnet belyses af:

Trine Kastrup Dalsgaard, lektor ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet har gennem de sidste fem år forsket i proteiner til fødevarer fra alternative kilder som for eksempel ærteprotein i blandinger med mælkeprotein, tangprotein og protein fra grøn biomasse (lucerne, græs og kløver). Trine Kastrup Dalsgaard giver os et indblik i brugen af proteiner fra grøn biomasse og hvordan bioraffinering, processering og forbehandling påvirker proteinkvaliteten, og dermed proteinets anvendelighed til fødevarer.

Peter Toft, ejer af Toft Care. Toft Care producerer bl.a. proteinfødevarer til sundhedssektoren og sportsudøvere. Det er et produktområde, der er i rivende udvikling, hvor ikke mindst de nye grønne proteiner spiller sammen med produktudvikling og kundeefterspørgsel. Peter Toft peger på, hvorfor grønne og klimavenlige fødevarer finder vej til køledisken og kolonialhylden.


Science to Business er et samarbejde mellem Danske Bank, PwC, INCUBA, Aarhus Universitet AU Engineering, Aarhus Maskinmesterskole og Erhverv Aarhus. Med indlæg fra videnskaben og forretningsverdenen belyses aktuelle og relevante emner. Møderne afholdes på skift hos INCUBA, Danske Bank og PwC. Målgruppen for Science to Business er ledere, ejere, forskere, undervisere og studerende.
Date:
23. oktober 2020

Tid:
Kl. 8.00 - 9.00

Sted:
Online

TILMELD DIG HER
Del dette