INCUBA udpeger vinderprojekt for byggeriet af nyt tech-miljø på 18 etager

Forskerparken INCUBA A/S har i dag offentliggjort A. Enggaard A/S som vinder af projektkonkurrencen for den omfattende udvidelse INCUBA Next i Aarhus. Bygningen, der skræddersyes til at huse vækstorienterede tech-virksomheder, opføres med udgangspunkt i de nyeste løsninger inden for bæredygtighed og dataoptimeret bygningsdrift.

Pressemeddelelse

A. Enggaard A/S blev i dag udpeget som vinder af totalentreprisekonkurrencen for INCUBA Next med et fremsynet og bæredygtigt projekt for fremtidens innovationsmiljø for vækstorienterede it- og tech-virksomheder. Byggeriet skal favne de hurtigvoksende virksomheder fra startupmiljøet med internationalt potentiale og sikre dem topmoderne og effektive rammer at vokse i tæt på studerende, forskere og beslægtede virksomheder.

INCUBA Next omfatter 22.000 kvm. fordelt på 18 etager, 4.000 kvm. parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm beliggende i det nye campusområde på Katrinebjerg, der også er hjemsted for Aarhus Universitets it-uddannelser. Det ambitiøse projekt indeholder desuden tagterrasser på 1.400 kvm. og bliver med sin højde på 76 meter og placering i det nordlige Aarhus et af byens højeste punkter med udsigt over hele bugten.

Adm. direktør Mai Louise Agerskov fra INCUBA er begejstret for vinderprojektet.

»A. Enggaard har leveret et bud på en visionær og gennemtænkt bygning med en høj grad af fleksibilitet og mulighed for individuel tilpasning af de enkelte etager. Det bliver et fantastisk attraktivt sted for vores målgruppe af fremtidens vækstkometer og deres medarbejdere, og jeg glæder mig meget til at se den færdige bygning stå klar i 2024.«

Bæredygtighed og smart teknologi i højsædet

INCUBA Next er målrettet scaleups og udviklingsteams fra førende tech-virksomheder, for hvem det er afgørende at kunne tiltrække og fastholde højtuddannede talenter. Det skal byggeriet afspejle ved at leve op til de nyeste standarder inden for bæredygtighed, fleksibilitet og intelligente løsninger med en høj grad af komfort for brugerne.

Bygningen er projekteret som bæredygtigt byggeri efter den internationalt anerkendte bæredygtighedsstandard DGNB-Guld og inddrager fremtidssikrede dataløsninger til optimering af bygningsdrift og energiforbrug. Derudover vil bygningen indeholde både restaurant og café samt store fællesområder og møde- og eventfaciliteter, som skal understøtte et livligt community på tværs af virksomheder og universitetsmiljø.

Huset er konfigureret af AART Architects i samarbejde med Rambøll.

»Visionen med INCUBA Next er at skabe de ideelle rammer for de tech-talenter, som fremtidens vækstkometer er fuldstændig afhængige af. Med det her projekt tager vi højde for fremtidens krav til arbejdspladsen som et sted, der både inspirerer og understøtter innovation, men som også er en oplevelse i sig selv og giver mulighed for effektivitet og convenience i hverdagen,« udtaler Mai Louise Agerskov.

Første spadestik forventes i jorden i begyndelsen af 2022, men interessen for at blive en del af det nye hus er allerede stor, også blandt de eksisterende scaleups i INCUBA.

For yderligere kommentarer:
Adm. Direktør Mai Louise Agerskov, INCUBA
Tlf. 4177 0144 / mla@incuba.dk
Date:
17. juni 2021

Fakta om INCUBA Next
  • 18 etager og 22.000 kvm., heraf 4.000 kvm parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. Herudover udvendige tagterrasser på i alt 1.400 kvm.
  • INCUBA Next kobles på som en udvidelse af det nuværende INCUBA på Katrinebjerg, der i dag tæller ca. 60 virksomheder på 12.000 kvm., blandt andre Microsoft og Concordium.
  • INCUBA Next projekteres som bæredygtigt byggeri med DGNB-guldcertificering
  • Byggestart: Forventet medio 2022
  • Færdiggørelse: Medio 2024
  • Bygningsdesign: AART Architects og ADEPT
  • Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S med AART Architects som arkitektfaglig konsulent
  • Totalentreprenør: A. Enggaard A/S med COWI og ADEPT som rådgivere


Visualisering: ADEPT
Del dette