Delegation fra Texas Medical Center på besøg i INCUBA

I forbindelse med underskrivelsen af en ny samarbejdsaftale mellem Danmark og verdens største sundhedsby, Texas Medical Center, besøgte en amerikansk delegation INCUBA for at møde en række aarhusianske life science-virksomheder.

På to tætpakkede kvadratkilometer i Houston ligger Texas Medical Center (TMC). Med mere end 60 hospitaler og forskningsinstitutioner, heriblandt verdens største kræfthospital, The University of Texas MD Anderson Cancer Center, er det verdens største sundhedsklynge.

Over 106.000 medarbejdere har deres gang i klyngen, der behandler ca. 10 mio. patienter om året. Det er samtidig et kraftcenter for innovation og iværksætteri med bl.a. det attraktive TMCx Accelerator-program, som Danmark nu får adgang til.

Mødte aarhusianske virksomheder
Tirsdag var en amerikansk delegation fra TMC i København for at underskrive en såkaldt BioBridge-aftale. Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke signerede aftalen, der bl.a. giver danske virksomheder mulighed for at markedsføre løsninger på det amerikanske marked og indgå i attraktive innnovationsprogrammer.

Onsdag var delegationen i Aarhus. Her besøgte de først Aarhus Universitet, inden turen gik til INCUBA, hvor en række virksomheder og startups fra Aarhus fik mulighed for at netværke med repræsentanter fra TMC, heriblandt formand og CEO William F. McKeon og Associate Director for TMCx, Lance Black, MD.

Blandt de deltagende virksomheder var blandt andre Visikon og Systematic.

> Læs mere om den nye BioBridge-samarbejdsaftale
Dato:
3. oktober 2019

Tekst: CBJ
Del dette