Better Collective investerer i Mindway AI fra INCUBA Navitas

Det internationale selskab Better Collective har investeret fire mio. kroner i spinoff-virksomheden Mindwai AI, der anvender kunstig intelligens til identificering og forebyggelse af spilafhængighed.

Den lille startup Mindway AI har med en kobling af neurovidenskab, data og kunstig intelligens udviklet teknologier, der kan identificere og forebygge potentiel spilafhængighed inden for online gambling og betting.

Virksomhedens "spilscanner" har siden 2016 været anvendt af Danske Spil. Via en algoritme fodret med store mængder data fra spillere og konkret ekspertviden er det muligt at identificere uhensigtsmæssig spilleadfærd og dermed komme afhængighed tidligere i møde.

Den teknologi ser Better Collective så stor værdi i, at selskabet netop har betalt fire millioner kroner for 19,99 % af Mindway AI, der er en del af miljøet på INCUBA Navitas.

Danske Better Collective med 370 ansatte er en af verdens førende udviklere af digitale iGaming-platforme (online gambling og betting) . Med aftalen har Better Collective også sikret sig retten til at købe resten af Mindwai AI for 20 mio. kroner under betingelse af en række performance-krav.

Global skalering
"I Better Collective har vi fundet en stærk partner, der deler vores kerneværdier og vision om at skabe en transparent og sikker online betting-oplevelse. Gennem partnerskabet med verdens førende sports betting affiliate kan vi skalere vores teknologi globalt, " siger Svend Aage Kirk, CEO i Mindway AI, i en pressemeddelelse om investeringen.

Svend Aage Kirk er sammen med professor og CSO Kim Mouridsen også involveret i en anden fremadstormende spinout med base i INCUBA Navitas, Cercare Medical, der udvikler billedbaseret analyse-software til beslutningsstøtte i forbindelse med CT- og MRI-scanninger.

Læs også: AI-spinout indgår partnerskab med Siemens Healthineers

Om Mindway AI
Hvem: Mindway AI er en spinout fra Aarhus Universitet skabt af forskere fra Institut for Klinisk Medicin, heriblandt professor Kim Mouridsen.
Hvad: Softwareløsninger baseret på kunstig intelligens og neurovidenskab til identificering af spilafhængighed og ludomani blandt online spillere.
Website: www.mindway-ai.com
Dato:
25. september 2019

Tekst: Chr. B. Jørgensen
Del dette