INCUBA indgår aftale med A. Enggaard om opførelse 18 etagers udvidelse

Onsdag underskrev INCUBA og Enggaard A/S officielt aftalen om totalentreprisen på forskerparkens nye 18 etagers udvidelse af innovationsmiljøet på Katrinebjerg målrettet fremtidens vækstkometer og deres medarbejdere.

Med underskrivelsen af aftalen er INCUBA et stort skridt nærmere realiseringen af INCUBA Next, der giver byens fremadstormende scaleups 22.000 ekstra kvadratmeter at vokse på. Tilbygningen bliver med sin højde på 76 meter byens tredjehøjeste punkt og et markant vartegn for bydelen Katrinebjerg.


Den aalborgensiske entreprenør- og byudviklingsvirksomhed A. Enggaard A/S vandt tidligere på måneden totalentreprisekonkurrencen for INCUBA Next med arkitektfirmaet ADEPT og ingeniørvirksomheden COWI som rådgivere. Nu er aftalen om totalentreprisen formelt underskrevet, og dermed kan færdigprojekteringen gå i gang.


»Vi glæder os til samarbejdet med A. Enggaard A/S og deres rådgiverteam om det her fantastiske byggeri. De har leveret et visionært og gennemtænkt projekt med bæredygtighed og kvalitet i højsædet, som matcher målgruppens behov for fleksible og attraktive rammer der understøtter fremtidens arbejdsformer og både indbyder til effektivt arbejde og community,« udtaler Mai Louise Agerskov, adm. direktør i INCUBA.


INCUBA Next omfatter 22.000 kvm. fordelt på 18 etager, herunder en 4.000 kvadratmeter stor parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvadratmeter. Målgruppen er scaleups og udviklingsteams fra førende tech-virksomheder, for hvem det er afgørende at kunne tiltrække og fastholde højtuddannede talenter. Udvidelsen skal favne de hurtigst voksende virksomheder fra INCUBA og byens øvrige startupmiljø, som gerne vil forblive en del af miljøet med startups, studerende og forskere.


»Vi er utroligt stolte over, at vi nu har indgået et samarbejde med en af landets mest innovative og ambitiøse forskerparker. Et sprudlende innovationsmiljø er et stort aktiv for byen, og derfor er vi meget glade for, at vi nu får mulighed for at bidrage til den positive udvikling af det spændende iværksættermiljø, vi har her i Aarhus,« udtaler afdelingschef i A. Enggaard, Jens Skinnebach.


INCUBA Next er projekteret som bæredygtigt byggeri efter den internationalt anerkendte DGNB-Guld-standard og inddrager nogle af de nyeste smart building-teknologier til at mindske klimaaftrykket og skabe komfort for brugerne. Derudover kommer bygningen til at huse både restaurant og café samt store fællesområder og møde- og eventfaciliteter, som skal udbygge det livlige community på tværs af virksomheder og universitetsmiljø.


Byggeriet forventes indledt i midten af 2022 med færdiggørelse i 2024.Læs også: INCUBA udpeger vinderprojekt for byggeriet af nyt tech-miljø på 18 etager

Dato:
8. juli 2021

Fakta om INCUBA Next


  • 18 etager og 22.000 kvm., heraf 4.000 kvm parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. Herudover udvendige tagterrasser på i alt 1.400 kvm.
  • INCUBA Next kobles på som en udvidelse af det nuværende INCUBA på Katrinebjerg, der i dag tæller ca. 60 virksomheder på 12.000 kvm., blandt andre Microsoft og Concordium.
  • INCUBA Next projekteres som bæredygtigt byggeri med DGNB-guldcertificering
  • Byggestart: Forventet medio 2022
  • Færdiggørelse: Medio 2024
  • Bygningsdesign: AART Architects og ADEPT
  • Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S med AART Architects som arkitektfaglig konsulent
  • Totalentreprenør: A. Enggaard A/S med COWI og ADEPT som rådgivere


Del dette