Fra forskningsprojekt til biotekselskab i vækst

I slutningen af 2020 flyttede biotekselskabet NMD Pharma til INCUBA Skejby. Læs historien bag selskabet, der har blikket rettet mod blive førende inden for behandling af neuromuskulære sygdomme.

Efter at have hentet over 300 mio. kroner i investeringskapital og nærmet sig 30 medarbejdere flyttede det aarhusianske biotekhåb NMD Pharma i december sine aktiviteter fra Aarhus Universitet til INCUBA Skejby.


Med egne laboratorier, forsøgsdyrsfaciliteter og dyrestald på i alt 200 m2 kan selskabet nu intensivere innovationen og udviklingen af nye lægemidler til behandling af neuromuskulære sygdomme.


Læs også: Biotekkometen NMD Pharma fortsætter vækstrejse i Aarhus


NMD Pharma indledte i juli sit første kliniske studie med en lægemiddelkandidat til behandling af den kroniske muskelsygdom myasthenia gravis. I december modtog selskabet desuden en bevilling på 4,7 mio. kroner fra Innovationsfonden til et særskilt lægemiddelprojekt.


I den nyeste udgave af Berlingske-tillægget Indblik+ om dansk biotek udfolder CEO Thomas Holm Pedersen og COO Thomas Kongstad Petersen historien bag selskabet, der bygger på 20 års unik forskning som ikke findes andre steder i verden.


I interviewet kommer de også omkring det spirende biotekmiljø i Aarhus, der er præget af pionerånd, samarbejdsvilje og stærk forskning. Sammen med en række andre nye selskaber som Stipe Therapeutics og Draupnir Bio tegner NMD Pharma en lovende udvikling for aarhusiansk life science.


> Læs artiklen fra Indblik+

Dato:
29. januar 2021

Foto: Kasper Hornbæk

Del dette