Draupnir Bio åbner forskningsafdeling i Skejby

Biotekvirksomheden Draupnir Bio udvider sine forskningsaktiviteter med åbningen af en ny afdeling i forskerparken INCUBA i Aarhus.

Pressemeddelelse


Draupnir Bio, der arbejder med udviklingen af en ny, banebrydende pille til behandling af blodpropper i hjertet, annoncerer i dag åbningen af en ny forskningsfacilitet i forskerparken INCUBAs sundhedshub i Skejby.


Virksomheden, der er et spinout fra Aarhus Universitet og det tyske Max-Planck Society, rejste 225 mio. kroner i venturekapital i efteråret 2019. Med de nye omgivelser får Draupnir Bio de nødvendige faciliteter til at understøtte virksomhedens prækliniske forskningsaktiviteter såvel som udvidelseskapacitet til fremtidig vækst.


Der bliver også rig mulighed for udvikling og samarbejde i forskerparken, der ligger klos op ad Aarhus Universitetshospital.


»Vores nye forskningsfacilitet i INCUBA Skejby forsyner os med alt, hvad der skal til for at fortsætte virksomhedens vækst i vores eget dedikerede inkubationsmiljø. INCUBA Skejby er en etableret forskerpark, som tilbyder et netværk af eksperter inden for sundhedssektoren og huser mange førende life science-virksomheder, som deler en fælles samarbejdsånd. Vi ser frem til dette næste kapitel i virksomhedens udvikling, mens vi skubber på for en transformation af behandlingen af blodpropper i hjertet,« udtaler Andrew Hotchkiss, CEO i Draupnir Bio.


Biotek vokser i Aarhus

Draupnir Bio udspringer bl.a. af forskning på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, der har fostret flere lovende spinout-virksomheder. En anden af dem er NMD Pharma, der sidste år etablerede hovedkvarter i INCUBA.


Tilføjelsen af Draupnir Bio er endnu en markant forstærkning af forskerparkens life science-miljø, der er inde i en stærk udvikling.


»Det er et fantastisk bidrag til miljøet, at et innovativt og ambitiøst selskab som Draupnir Bio etablerer forskningsfaciliteter i Skejby, og det er med til at cementere den positive udvikling, der er undervejs i Aarhus, hvor flere biotekselskaber med lovende teknologi og million-funding i ryggen vælger at satse på at skalere deres selskaber her, « udtaler Mai Louise Agerskov, adm. direktør i INCUBA.


»INCUBAs mål at tilbyde ideelle vækstrammer til virksomheder som Draupnir Bio, og jo flere der er, jo mere attraktivt bliver miljøet. Der er nu for alvor blevet skabt en kritisk masse på life science-området i INCUBA Skejby, og det betyder, at vi ser på udvidelser af både bygninger og aktiviteter for at sikre, at vi bidrager til at udnytte vækstpotentialet på dette område,« tilføjer hun._______Om Draupnir Bio

Draupnir Bio er en dansk biotekvirksomhed, der er førende inden for udvikling af small molecule therapeutics til transformation af behandlingen af blodpropper i hjertet. Udviklingen er baseret på nye indsigter i proteinet PCSK9, der påvirker niveauet af LDL-kolesterol.


Virksomheden blev stiftet i 2017 som et spinout fra Aarhus Universitet og det tyske Max-Planck Society. Draupnir Bio rejste i 2019 en serie A-finansieringsrunde på € 30 millioner med deltagelse af Gilde Healthcare Partners, Inkef Capital, Novo Seeds og High-Tech Gründerfonds. Virksomheden har hovedkvarter i København med forskning og udvikling koncentreret i Aarhus.


Læs mere på draupnir.bio


Om INCUBA A/S

INCUBA er Danmarks førende forskerpark inden for it, cleantech og sundhed med godt 200 virksomheder fordelt på tre huse i Aarhus. Sundhedshubben INCUBA Skejby ligger ved Aarhus Universitetshospital og er foruden en række bio- og medtech-selskaber også hjemsted for bl.a. Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet.

Dato:
12. august 2021

For yderligere information:


Draupnir Bio

Andrew Hotchkiss, Chief Executive Officer

info@draupnir.bio


INCUBA A/S

Mai Louise Agerskov, Adm. direktør

mla@incuba.dk

+45 4177 0144


Christian Bjerggaard Jørgensen, Communications Specialist

cbj@incuba.dk

+45 2621 6865

Del dette