Nyt forskningsprojekt skal bidrage til styrket ledelse i det offentlige

I et nyt ph.d.-projekt vil Musskema.dk fra INCUBA Katrinebjerg og Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på AU dokumentere effekten af analoge og digitale ledelsesredskaber. Projektet støttes af Innovationsfonden.

Det er udviklingsdirektør i Musskema.dk, Jørgen Skovhus Haunstrup, der skal stå for gennemførelsen af forskningsprojektet, som skal bidrage med viden, der kan hjælpe offentlige ledere med at udøve endnu bedre ledelse til gavn for borgere og samfund.


Jørgen Skovhus Haunstrup har 10 års ledelseserfaring fra beskæftigelsesområdet i den offentlige sektor og sad senest som beskæftigelseschef i Silkeborg Kommune, inden han i januar 2020 kom til Musskema.dk for at styrke den forskningsbaserede innovation omkring virksomhedens digitale ledelsesredskaber.


500 kommunale ledere

Specifikt skal han i det nye projekt undersøge, hvilken betydning digitale og analoge dialogredskaber har for medarbejderes motivation, arbejdsindsats og resultatskabelse. Herunder undersøger projektet forskellige typer ledelse inden for den kommunale beskæftigelsesindsats, hvor det er ambitionen at involvere omkring 500 kommunale ledere.


”Eksisterende forskning viser, at det er vanskeligt for de fleste ledere at opretholde en aktiv og målorienteret ledelsesindsats i det daglige. Der er nemlig en betydelig forskel mellem lederes intention om at udøve aktiv ledelse og den ledelsesadfærd, medarbejderne rent faktisk oplever”, fortæller Jørgen Skovhus Haunstrup.


”Vi har i mange år beskæftiget os med redskaber, der hjælper med at få medarbejderens stemme frem – netop med fokus på dialogen. Derfor er det enormt interessant at undersøge effekten af lederens dialog med medarbejderne om deres bidrag til realiseringen af virksomhedens vision og målsætninger”, siger Joachim Langagergaard, cand.scient.pol. og direktør i Musskema.dk, der skal fungere som virksomhedsvejleder på projektet.


Forskningsprojektet gennemføres i et samarbejde mellem Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet og Musskema.dk. Innovationsfonden støtter projektet med 1,1 millioner kroner.


"Vores forventninger er, at Jørgen Haunstrups ph.d.-projekt vil kombinere det bedste fra den offentlige sektor med såvel forskningen som den dybe indsigt i understøttelse af medarbejder- og ledelsesudvikling, som Musskema.dk repræsenterer”, udtaler centerleder Lotte Bøgh Andersen bl.a.


» Læs hele nyheden om forskningsprojektet herMusskema.dk er en del af miljøet i INCUBA Katrinebjerg og har de seneste år oplevet stor vækst med fire gazelle-kåringer i træk. Virksomheden, der er stiftet i 2006 af Poul Langagergaard, står bag en digital platform til dialogbaseret medarbejderudvikling.

Dato:
28. maj 2020

Tekst: CBJ

Del dette