It-uddannelse fra INCUBA Katrinebjerg vinder fornem hæder

Masteruddannelsen i it har modtaget Informatics Europe Best Practices in Education Award 2020. Uddannelsen udbydes i regi af It-vest, der er en del af it-miljøet i INCUBA Katrinebjerg.

Hvert år får cirka 250 aktive studerende opdateret deres it-kompetencer på masteruddannelsen i it. Og de er meget tilfredse.


Uddannelsen, der er et samarbejde mellem de tre universiteter AU, AAU og SDU, har markeret sig som en af landets største efter-videreuddannelser på masterniveau og er derfor blevet hædret med den europæiske pris Best Practices in Education Award 2020.


Prisen uddeles af Informatics Europe en gang om året til et fremragende europæisk uddannelsesinitiativ, som styrker kvalitet og attraktionsværdi af it-uddannelse og undervisning.


- Undervisningen på master i it bygger på den nyeste forskning, hvilket er af afgørende betydning. Det digitale felt befinder sig i en både hurtig og konstant udvikling, og på master i it omdannes denne forskning til brugbar viden, der kan bruges direkte i de studerendes daglige arbejde, siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation hos IT-Branchen, i en pressemeddelelse.


Tårnhøj tilfredshed

Masteruddannelsen i it har eksisteret siden 2005 og henvender sig til personer, der arbejder med udvikling, ledelse og implementering af it eller med undervisning i it. De studerende kommer fra vidt forskellige brancher og sektorer og kan selv bestemme, om de tager ét fag, flere fag eller en hel master.


Hele 94 % af de studerende siger, at de vil anbefale uddannelsen til andre.


- Jeg har sjældent set en så god uddannelsesevaluering. De flotte resultater beviser, at den innovative tilgang, der blev anvendt, da uddannelsen blev udviklet i 2005 fuldt ud har opfyldt behovene hos et marked, der er desperat efter opdaterede it-kompetencer, siger Niels Overgaard Lehmann, prodekan på Arts, Aarhus Universitet.


Masteruddannelsen i it udbydes i et samarbejde mellem SDU, AU og AAU i regi af It-vest – samarbejdende universiteter, der har hovedkontor i INCUBA Katrinebjerg.

Dato:
5. november 2020

Fakta

  • Informatics Europe Best Practices in Education Award uddeles en gang om året til et fremragende europæisk uddannelsesinitiativ, som styrker kvalitet og attraktionsværdi af it-uddannelse og undervisning.
  • Prisen uddeles af Informatics Europe, der er en europæisk sammenslutning af mere end 140 af de fremmeste universiteter og forskningslaboratorier i Europa inden for informatik.


Del dette