INCUBA udvider med vækstfyrtårn på 18 etager i Aarhus

Katrinebjerg får et nyt vartegn, når INCUBA over de kommende år udvider med 20.000 hypermoderne kvadratmeter til vækstorienterede teknologivirksomheder midt i byens it- og innovationsmiljø. Første spadestik forventes taget i begyndelsen af 2022.

Pressemeddelelse


INCUBA får endnu mere plads at boltre sig på til gavn for det aarhusianske startup-økosystem, når udviklingsmiljøet frem mod 2024 udvider sin virksomhedshub på Katrinebjerg med 18. etager og 20.000 kvadratmeter.


Det nye hus får navnet INCUBA Next og målrettes scaleups og udviklingsteams fra større teknologivirksomheder.


”Et stærkt startup-økosystem kræver, at vi også kan rumme de virksomheder, der har taget næste trin på vækststigen, så den erfaring og talentmasse, de har opbygget, ikke forsvinder. I INCUBA Next kan de største af vores virksomheder forblive en del af miljøet, samtidig med at vi skaber en ideel ramme for vækstvirksomheder, der har gavn af at være tæt på andre entreprenante talenter og virksomheder samt hele forskningsmiljøet,” siger adm. direktør for INCUBA, Mai Louise Agerskov.


”I INCUBA har vi gennem de sidste 30 år været mødestedet for ambitiøse og videnstunge iværksættere, og udvidelsen er et naturligt næste skridt i vores indsats for at understøtte vækstlaget.”


INCUBA Next skal efter planen stå klar til indflytning i 2024. Totalentreprisen er 1. oktober sendt i udbud blandt fem entreprenører, og byggeriet forventes indledt i begyndelsen af 2022, når lokalplanen for det nye campusområde på Katrinebjerg er færdigbehandlet.


Stor efterspørgsel trods corona

Med sin placering i IT-byen er INCUBA Katrinebjerg i forvejen et hotspot for tech-tunge virksomheder og startups som Microsoft og Concordium, der vil være tæt på universitetets forskning og it-studerende. Efterspørgslen på at blive en del af communityet har de seneste år oversteget kapaciteten i INCUBA, der ikke har oplevet nedgang som følge af coronavirus.


”Vi ser mod et arbejdsmarked i forandring og særligt blandt de ambitiøse startups og vækstorienterede teknologivirksomheder, er det vigtigt med ekstremt fleksible og attraktive omgivelser, der kan bidrage til innovation og talenttiltrækning,” siger direktør for INCUBA Katrinebjerg, Arne Vesterdal.


INCUBA Next kobles på som en udvidelse af det nuværende INCUBA Katrinebjerg, der i dag tæller mere end 70 it-virksomheder på 12.000 kvm. Virksomhederne spænder fra små startups på 2-3 medarbejdere til etablerede virksomheder og udviklingsafdelinger med op til 30 medarbejdere.For yderligere oplysninger

  • Adm. direktør Mai Louise Agerskov - tlf. 4177 0144 | mla@incuba.dk
  • Direktør for INCUBA Katrinebjerg, Arne Vesterdal - tlf. 2345 2624 | av@incuba.dk


Dato:
2. oktober 2020

Fakta om INCUBA Next


  • 18 etager og 20.000 kvm, heraf 2.000 kvm parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. På de to øverste etager etableres møde- og konferencefaciliteter.
  • Herudover anlægges udvendige tagterrasser på i alt 1.400 kvm.
  • Huset bliver med en højde på op imod 80 meter synligt fra det meste af Aarhus.
  • INCUBA Next projekteres som bæredygtigt byggeri med DGNB-guldcertificering
  • Byggestart: Forventet primo 2022
  • Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S med AART Architects som arkitektfaglig konsulent
  • Entrepriseform: Totalentreprise


Del dette