Cercare Medical rejser ny kapital og vender blikket mod staterne

Sundheds-it-virksomheden Cercare Medical med hovedkontor i INCUBA har rejst 48 mio. kr. til videreudvikling og markedsføring af avanceret billedanalyse-software.

Cercare Medical, der siden 2018 har haft hovedkontor i INCUBA Navitas, har rejst 48 mio. kr. fra selskabets hovedaktionær, det norske familiekontor Smedvig, samt en række nye investorer, ligeledes familiekontorer.


Med det nye beløb sigter virksomheden efter at nå et positivt cash flow i 2024, siger direktør Jeppe Øvli Øvlesen i et interview med MedWatch, hvor han også fortæller om et kommende skub på det amerikanske marked, når de amerikanske sundhedsmyndigheder godkender selskabets teknologi.


Cercare Medical udvikler avanceret software, der anvender kunstig intelligens til billedanalyse af MR- og CT-scanninger. Det kan f.eks. hjælpe klinikere med at træffe bedre beslutninger i forbindelse med behandling af slagtilfælde.


Cercare Medical er et spinout stiftet i 2013 af de to forskere Kim Mouridsen og Mikkel Bo Hansen baseret på forskning fra Center for Functionally Integrative Neuroscience og MINDlab på Aarhus Universitet. Virksomheden har i dag 22 ansatte.


Læs mere hos MedWatch ($)Læs også: Cercare Medical tildelt 13 millioner i EU-støtte


Læs også: AI-spinout indgår partnerskab med Siemens Healthineers

Dato:
1. december 2020

Del dette