Biotek-kometen NMD Pharma fortsætter vækstrejse i Aarhus

NMD Pharma flytter ind i forskerparken INCUBA ved Aarhus Universitetshospital. Selskabet, der har tiltrukket over 300 mio. kroner til udvikling af nye lægemidler til behandling af neuromuskulære sygdomme, forventer stor vækst i de kommende år.

Pressemeddelelse


Rammerne på Aarhus Universitet er blevet for små for det fremadstormende biotekselskab NMD Pharma, der udvikler nye behandlinger af uhelbredelige muskelsygdomme.


NMD Pharma har i stedet valgt forskerparken INCUBA i Skejby som afsæt for virksomhedens videre vækstrejse. Ifølge CEO og medstifter af NMD Pharma, Thomas Holm Pedersen, skyldes det bl.a. netværket og nærheden til Aarhus Universitetshospital.


»I INCUBA finder vi et stærkt grundlag for at blive en del af et miljø, som understøtter små virksomheder i vækst og udvikling. Der er et godt netværk og en infrastruktur, som passer godt til vores behov nu og i fremtiden. Derudover ligger Danmarks største hospital på den anden side af gaden, så vi er tæt på både patienter, forskning og samarbejdspartnere.«


Ambitioner om biotekklynge

Med valget af INCUBA vælger NMD Pharma at styrke sin base i Aarhus, selvom størstedelen af dansk biotek er koncentreret i København. Det skyldes bl.a. adgangen til talenter og unik ekspertise.


»I Aarhus findes en helt unik ekspertise inden for neuromuskulære sygdomme, som ikke findes andre steder i verden. NMD Pharma udspringer fra netop dette forskningsmiljø, som har eksisteret i mere end 15 år. Det betyder, at der samtidig er god adgang til talent i området. Desuden har vi bevist, at vi kan tiltrække ledende fagspecialister til Aarhus, som f.eks. vores Chief Development Officer Eva Chin, der er flyttet hertil fra San Francisco. Det er vigtigt for os at bibeholde den stærke sammenhængskraft og kultur, som findes i NMD Pharma,« forklarer Chief Operations Officer i NMD Pharma, Thomas Kongstad Petersen.


For INCUBA er der tale om en markant styrkelse af sundhedsklyngen i Skejby, der foruden en række biotekselskaber også er hjemsted for Institut for Klinisk Medicin.


»At NMD Pharma etablerer sig med forskningslaboratorier i Skejby, er et stort skridt fremad i ambitionerne om at skabe en biotek-klynge i tilknytning til Aarhus Universitetshospital, et af Nordeuropas stærkeste universitetshospitaler. Vi har store forventninger til, at flere virksomheder vil følge NMD Pharmas eksempel og etablere sig i Aarhus i de kommende år, både spinouts fra universitetet og nationale og internationale virksomheder, der ønsker at blive en del af klyngen,« siger direktør i INCUBA, Arne Vesterdal.


NMD Pharma udspringer af Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, der har tegnet sig for flere lovende spinouts de seneste år, heriblandt Draupnir Bio og Stipe Therapeutics.


Selskab med enormt potentiale

NMD Pharma hentede i 2018 en af de største investeringer for et dansk biotekselskab nogensinde, da Novo Seeds, Lundbeckfonden Emerge og de to europæiske venturefonde INKEF Capital og Roche Venture Fund investerede 280 mio. kr.


Selskabet indledte i juli 2020 sit første kliniske studie af det potentielle nye lægemiddel NMD670 til behandling af den kroniske muskelsygdom myasthenia gravis. I oktober 2020 blev den første forsøgsperson doseret med NMD670.


På længere sigt har lægemidlet potentiale til at kunne anvendes mod andre muskelrelaterede sygdomme som f.eks. den alvorlige muskelsvindsygdom spinal muskelatrofi.


Kontakt:


INCUBA A/S

Arne Vesterdal, Direktør

av@incuba.dk

Tlf. 2345 2624

Dato:
30. november 2020

Om NMD Pharma

NMD Pharma A/S er et privat biotekfirma, der er førende inden for udvikling af nye lægemidler til svære neuromuskulære lidelser.


Virksomheden blev oprettet som et spin-off fra Aarhus Universitet i 2015 og blev grundlagt på mere end 15 års forskning i muskelfysiologi med fokus på regulering af skeletmuskulaturens aktivering under fysisk aktivitet. NMD Pharma har opbygget en verdensledende muskelelektrofysiologisk platform som gør opdagelsen og udviklingen af nye lægemidler til neuromuskulære sygdomme mulig.


NMD Pharma modtog Seed-finansiering fra Novo Seeds, Lundbeckfonden Emerge og CAPNOVA i 2016 og rejste i 2018 en Serie A-finansiering på € 38 millioner, ledet af INKEF Capital sammen med Roche Venture Fund og eksisterende investorer Novo Seeds og Lundbeckfonden Emerge.


Få mere at vide om NMD Pharma på http://www.nmdpharma.com.

Del dette