MIT-program præsenterer indsatser i 2020

Til sommer afsluttes et toårigt projekt ledet af eliteuniversitetet MIT med en række konkrete initiativer til gavn for innovationen, iværksætteriet og væksten i Region Midt og resten af Danmark.

Siden juli 2018 har en gruppe repræsentanter fra Region Midtjylland deltaget i det prestigefyldte Regional Entrepreneurship Accelerator Program (REAP) ledet af det anerkendte amerikanske eliteuniversitet Massachusetts Institute of Technology (MIT).


Formålet med programmet er at styrke betingelserne for innovationsdrevne virksomheder i Midtjylland og resten af Danmark via samarbejde mellem økosystemets aktører. På baggrund af en kortlægning af regionens styrker arbejdes med konkrete indsatser, der skal implementeres af projektets deltagere i tæt samarbejde med øvrige aktører i økosystemet.


Regionens deltagelse er forankret i en kernegruppe ledet af rektor Brian Bech Nielsen. Gruppen afvikler til foråret sin sidste ekskursion til Boston, men forventer allerede i begyndelse af 2020 at gå i tættere dialog med nøgleaktører i Region Midtjylland.


Kernegruppen tæller foruden AU, Aarhus Kommune og Region Midt også repræsentanter fra erhvervslivet, investor- og startup-miljøet samt INCUBA.


"Jeg er rigtig glad for at bidrage til arbejdet og glæder mig til at medvirke til at sikre en god implementering til glæde for startups, scaleups og investorer i vores region. INCUBA bliver som samlende miljø en vigtig aktør i at løfte økosystemet til næste niveau, og den opgave er vi særdeles optagede af," siger Mai Louise Agerskov, adm. direktør i INCUBA.


Det er første gang Danmark har deltaget i det toårige program. Region Midt blev udvalgt sammen med otte andre regioner i blandt andet Norge, Kina og USA.


Læs mere om MIT REAP.

Dato:
17. december 2019

Del dette