GPA Flowsystem tager kommende maskinmestre med på kundebesøg

Den vidensbaserede handelsvirksomhed flyttede ved årsskiftet til INCUBA for at styrke adgangen til samarbejdspartnere og rekrutteringsmuligheder.

Fra fødevarer til life science og skibsværfter. GPA Flowsystem leverer flowtekniske løsninger til mere end 2000 kunder på tværs af adskillige industrier, hvor diverse væsker og gasser skal håndteres, filtreres, doseres og reguleres.

Sagt på en anden måde er de eksperter i såkaldt mediebærende rørsystemer, der kan transportere flydende eller gasholdige medier fra A til B. Det kan være svovlsyre i den farmaceutiske industri, håndtering af kemisk spildevand på hospitaler eller den saltholdige ostelage på mejerier.

Tæt på talent
Mange af kunderne arbejder med innovative løsninger ude i industrien, og derfor er det vigtigt at være tæt på ny viden og talent. Ved årsskiftet flyttede virksomheden derfor sin jyske afdeling fra Randers til Navitas i Aarhus, der foruden INCUBA er hjemsted for AU Engineering og Aarhus Maskinmesterskole.

"Det giver os mulighed for vidensdeling og netværk med de studerende og andre interessante virksomheder, som kan bidrage til vores udvikling. En del af planen er også at tage elever ind og rekruttere fremtidige medarbejdere," siger direktør Martin Parker.

Win-win for alle
Forleden tog virksomheden 35 studerende fra Aarhus Maskinmesterskole med på besøg hos Karstensens Skibsværft i Skagen, et af landets største.

"For de studerende er det en interessant mulighed for at opleve mulige arbejdspladser i praksis, og vi har adgang til mange af disse typer virksomheder. Vores kunde møder potentielle elever, og vi får skabt netværk til studerende og præsenteret vores produkter og vores navn. Win-win for alle parter."

Senere på året planlægger virksomheden et besøg hos Ultra Aqua i Aalborg, der har samarbejdet med blandt andre Grundfos og DHI om udvikling af et rensningsanlæg til hospitalsspildevand, hvortil GPA har leveret rørsystemer.

GPA Flowsystem er ejet af den internationale virksomhedsgruppe Indutrade, men opererer decentraliseret under en forventning om vækst og profitabilitet. Derfor er den klare målsætning også at vokse i kommende år, fortæller Martin Parker, der særligt forudser vækst inden for fødevarer og life science.

Om GPA Flowsystem
Hvem: GPA Flowsystem A/S Denmark beskæftiger 19 medarbejdere, heraf 4 i Aarhus. GPA har også selskaber i Norge og Sverige, hvor virksomheden er grundlagt. Virksomheden er ejet af den svenske børsnoterede virksomhedsgruppe Indutrade, der ejer ca. 200 selskaber i 31 lande.
Hvad: Rådgivning og salg af løsninger inden for flowteknik i segmenterne Industri og Building Service.
Læs mere: www.gpa.dk

Læs også: Bio2Oil - Fra affald til olie på femten minutter
Dato:
24. september 2019

Tekst: Christian B. Jørgensen
Foto: GPA Flowsystem
Del dette