Science to Business: Lægemiddeludvikling

Få indsigt i den lange rejse fra forskningsresultat til færdig medicin i selskab med NMD Pharma og Draupnir Bio, to hurtigvoksende selskaber fra det aarhusianske biotek-miljø.

Lægemiddeludvikling er en langsommelig og dyr proces, der nemt kan tage 10-15 år og undervejs bremses af uønskede resultater eller manglende godkendelser. Men samtidig er lægemiddelindustrien blandt verdens mest lukrative industrier og bidrager til vækst i både sundhed og økonomi i samfundet. Den forskende lægemiddelindustri er i dag én af Danmarks stærkeste brancher, og den udgør sammen med Schweiz og Storbritannien det europæiske førerfelt af biomedicinske klynger. Aarhus står overfor et vækstboom på dette område på baggrund af flere spinouts fra biomedicin på AU, som til sammen har hentet tæt på 1 mia. kr. i investeringer til forskning og kommercialisering.


Indlægsholderne er:

Thomas Kongstad Petersen, Chief Operations Officer hos NMD Pharma, bestyrelsesformand for Trial Nation og Journal for Basic & Clinical Pharmacology & Toxicology, samt tidligere VP i LEO Pharma. Thomas vil, med udgangspunkt i NMD Pharma, fortælle om, hvad der kræves for at udvikle et lægemiddel, samt om vækstpotentialet i Aarhus på dette område og hvad det kræver for at udløse det.

Simon Glerup Pedersen er ph.d. og Associate Professor på Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, samt CEO i spinout-virksomheden Draupnir Bio, som arbejder med at udvikle et lægemiddel til nedbringelse af kolesterol. Målet er at fremstille en pille, der kan forebygge blodpropper i hjertet. Simon vil fortælle om sine erfaringer med rejsen fra forskningsresultater til et produkt, herunder hvad det kræver i form af virksomhedsopbyggelse og tiltrækning af investorer.


Om Science to Business
Få et skud morgenvitaminer, når vi gennem en række morgenseminarer sætter fokus på koblingen mellem videnskab og erhverv under overskriften Science to Business.

Science to Business er lederes og teknologers fortrukne netværk til at holde fingeren på pulsen vedrørende teknologiske trends, der kan få betydning for deres forretning.

Science to Business er et samarbejde mellem Danske Bank, PwC, Incuba, Aarhus Universitet AU Engineering og Erhverv Aarhus.


Dato:
4. december 2020

Tid:
Kl. 8:00 - 9:00

Sted:
Online

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER
Del dette